Elképesztő felvételek, katasztrofális árvízhelyzet a nemrég még aszályos közeli országban – videó

Megosztás

Észak-Olaszország legjobban sújtott tartományában annyi eső esett két nap leforgása alatt, mint máskor egy fél év alatt. Az autókat ellepi a víz, döbbenetes helyzetbe került egy nagykiterjedésű terület.

A heves esőzések és viharok miatt az észak-olasz Emilia-Romagna régióban több mint húsz folyó áradt ki, egy híd összeomlott, a földcsuszamlások falvakat zártak el. A la Repubblica azt írja, a súlyos áradások és földcsuszamlások miatt már tízezer embert evakuáltak a térségben, ahol eddig 250 földcsuszamlást regisztráltak, az elöntött települések száma pedig már 37. A hétvégére tervezett olasz Forma-1-es futamot törölték.

Egy Motta-Budriót és San Martinót összekötő híd egyszerűen összeomlott, a tűzoltóság azt mondja, azért sem lehet a közelébe menni, mert a híd közelében van egy gázvezeték is, ami „érintettnek tűnik”.

A la Repubblica szerint eddig nyolc igazolt áldozata van az áradásoknak és a földcsuszamlásoknak, hárman Forlìban, hárman Cesenateban, egy férfi pedig Ravennában halt meg, illetve megtalálták egy német nő holttestét Cesenatico tengerpartján, de egyelőre nem világos, hogy ő is a viharok áldozata-e.

A meteorológusok szerint az elmúlt száz évben nem történt ennyire extrém időjárási jelenség, ami „egyértelműen a klímaváltozás eredménye”. A la Repubblica azt írja, „a helyzet aggasztó, a jövőre nézve is”. Az összes délről és északról érkező vonatot törölték.

Fely 💤🇮🇹 on Twitter: “#CesenaQUELLA CHE VEDETE NON E’ PROPRIO ACQUA , ACQUA SI TRATTA PIU’ CHE ALTRO DI “SICCITA’ ASINTOMATICA” RILEVABILE COL TAMPONE PCR DEL SURRISCALDAMENTO GLOBALE pic.twitter.com/wDpYpQ2lsd / Twitter”

CesenaQUELLA CHE VEDETE NON E’ PROPRIO ACQUA , ACQUA SI TRATTA PIU’ CHE ALTRO DI “SICCITA’ ASINTOMATICA” RILEVABILE COL TAMPONE PCR DEL SURRISCALDAMENTO GLOBALE pic.twitter.com/wDpYpQ2lsd

Kapcsolódó cikkek